André en Hanneke uit Amersfoort eten een zelfgemaakte boterham in hun gehuurde camper op de parkeerplaats bij wegrestaurant De Lucht in Bruchem. Voor hem nostalgie want zijn ouders stopten hier altijd tijdens de zomervakantie.
Volledig scherm
PREMIUM
André en Hanneke uit Amersfoort eten een zelfgemaakte boterham in hun gehuurde camper op de parkeerplaats bij wegrestaurant De Lucht in Bruchem. Voor hem nostalgie want zijn ouders stopten hier altijd tijdens de zomervakantie. © Marc Bolsius

Hop, even gauw naar de wc bij pleisterplaats De Lucht langs de A2 bij Zaltbommel, koffie, een broodje en dóór

BRUCHEM - Wie is er níet ooit eens gestopt bij De Lucht langs de A2 bij Zaltbommel? Even de benen strekken na de eerste vakantiekilometers, naar de wc of iets eten en drinken. Al meer dan vierhonderd jaar is het wegrestaurant een gekende pleisterplaats. ,,Hoe meer keus, hoe groter de stopkracht’’, weet eigenaar Jan Willem Boot.

Limburg is in trek deze woensdagmiddag. De familie Kroon is er naar op weg; een jong stel met hun dochter uit Purmerend. Per auto en een aanhanger maatje s. En Maastrichtenaar Erkens zakt weer af. ,,Het is puur toeval dat ik hier stop’’, zegt-hij op de parkeerplaats van wegrestaurant De Lucht langs de A2 in Bruchem. ,,Ik ben naar Amersfoort geweest om iets aan de camper te laten repareren. Ik ben hier niet eerder geweest, maar ken de De Lucht wel. Bekende plek.’’

  1. Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerderheid wil dikke streep onder integriteitskwestie

    Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerder­heid wil dikke streep onder integri­teits­kwes­tie

    KERKDRIEL - Een ruime meerderheid van de Maasdrielse gemeenteraad wil een dikke streep zetten onder de integriteitskwestie rond wethouder Peter de Vries, en de blik vanaf nu op de toekomst richten. De onderste steen boven, zoals PvdA/GroenLinks en de VVD willen, hoeft voor CDA, SSM en D66 niet. Dat bleek woensdagavond tijdens de commissie Ruimte, die rustig begon, maar eindigde met venijn.