Volledig scherm
PREMIUM
Margje Beekenkamp, met een spijkerbroek uit vroeger tijden. © copyright Marc Bolsius

’Ik voelde me bijna Kleinduimpje, zelfs mijn
schoenmaat was kleiner geworden’

ZUILICHEM - Tot twee jaar geleden vond Margje Beekenkamp (52) uit Zuilichem zichzelf niet dik. Maar toen haar weggestopte verlangen naar een vrij leven vol beweging eindelijk naar boven kwam, koos ze voor een maagverkleining. Wat dat met haar deed, beschrijft ze in haar boek 'Liefdevolle omhulling'.

,,Al dat vet was vooral een beschermlaag. Waarom was ik zo bang om dat af te leggen door af te vallen en het jasje uit te doen? Durfde ik zo kwetsbaar te zijn en terug te vallen op mezelf?", zo vertelt Margje aan haar keukentafel in Zuilichem. Hier zit een vrouw, die levendig vertelt over haar worsteling met haar eigen lijf. ,,Ik had een negatief zelfbeeld, iets waar heel veel vrouwen last van hebben. Het begon toen ik ging studeren, op kamers ging wonen en stopte met sporten. Langzaam werd ik dikker. Twintig jaar geleden woog ik 100 kilo, en dat werd uiteindelijk 146 kilo. Iedereen dacht dat ik daar geen problemen mee had, zelf dacht ik dat ook.” 

  1. Uitbreiding geitenstallen Hurwenen ligt voorlopig stil
    PREMIUM

    Uitbrei­ding geitenstal­len Hurwenen ligt voorlopig stil

    HURWENEN/ARNHEM - De uitbreiding van de vier geitenstallen van Van der Schans Melkgeiten bv aan de Molenstraat in Hurwenen is op last van de rechtbank Gelderland stilgelegd. De rechtbank in Arnhem heeft de werkzaamheden, die al in volle gang waren, laten staken door een voorlopige voorziening toe te kennen. Er mag niet worden gebouwd zolang niet is bepaald of de gemeente Maasdriel wel of niet terecht een vergunning voor de uitbreiding heeft verleend. Hierover loopt nog een bezwarenprocedure.