Volledig scherm
PREMIUM
Margje Beekenkamp, met een spijkerbroek uit vroeger tijden. © copyright Marc Bolsius

’Ik voelde me bijna Kleinduimpje, zelfs mijn
schoenmaat was kleiner geworden’

ZUILICHEM - Tot twee jaar geleden vond Margje Beekenkamp (52) uit Zuilichem zichzelf niet dik. Maar toen haar weggestopte verlangen naar een vrij leven vol beweging eindelijk naar boven kwam, koos ze voor een maagverkleining. Wat dat met haar deed, beschrijft ze in haar boek 'Liefdevolle omhulling'.

,,Al dat vet was vooral een beschermlaag. Waarom was ik zo bang om dat af te leggen door af te vallen en het jasje uit te doen? Durfde ik zo kwetsbaar te zijn en terug te vallen op mezelf?", zo vertelt Margje aan haar keukentafel in Zuilichem. Hier zit een vrouw, die levendig vertelt over haar worsteling met haar eigen lijf. ,,Ik had een negatief zelfbeeld, iets waar heel veel vrouwen last van hebben. Het begon toen ik ging studeren, op kamers ging wonen en stopte met sporten. Langzaam werd ik dikker. Twintig jaar geleden woog ik 100 kilo, en dat werd uiteindelijk 146 kilo. Iedereen dacht dat ik daar geen problemen mee had, zelf dacht ik dat ook.” 

  1. Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten
    PREMIUM

    Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt."