Alle materialen liggen klaar voor de vrijwilligers die mondkapjes willen maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle materialen liggen klaar voor de vrijwilligers die mondkapjes willen maken. © Mondkapjes Brakel

In no time 150 vrijwilligers in Brakel om 5000 mondkapjes te maken; aanmeldingen uit het hele land

MONDKAPJES UPDATEBRAKEL - Binnen no time waren er in Brakel 150 vrijwilligers die mondkapjes wilden naaien voor mensen die in de eerstelijns zorg werken. Binnen een weekend kwam Mondkapjes Brakel sterk uit de startblokken. Binnen 80 uur is in gang gezet dat er 5000 mondkapjes worden gemaakt.

Het begon zaterdagochtend met de noodkreet van de Brakelse huisarts Jocelyne Dikrama. ,,Om half zes ‘s morgens stuurde ze mij een appje dat ze de hele nacht had wakkergelegen van het tekort aan mondkapjes.” Daarna ging het volgens coördinator Adrien heel snel. ,,Om 10.00 uur hadden we 200 meter stof.”

  1. Strenge Zaltbommelse regels rond huisvesten arbeidsmigranten vanwege corona direct versoepeld

    Strenge Zaltbommel­se regels rond huisvesten arbeidsmi­gran­ten vanwege corona direct versoepeld

    ZALTBOMMEL/ZUILICHEM - Arbeidsmigranten die wonen op de plek waar ze werken, mogen tijdelijk ook elders aan de slag. Die rigoureuze ommezwaai in het strenge beleid van Zaltbommel gaat per direct in. Voor aardbeienkweker Dutch Berries in Zuilichem pakt dat besluit niet gunstig uit. De provincie heeft het bedrijf een dwangsom opgelegd voor een te kleine groenstrook naast de kas waar units voor plukkers zouden komen te staan.