Een witte roos bij het Holocaust Namenmonument in Amsterdam. De stenen zijn gemaakt op de steenfabriek van Rodruza in Rossum.
Volledig scherm
PREMIUM
Een witte roos bij het Holocaust Namenmonument in Amsterdam. De stenen zijn gemaakt op de steenfabriek van Rodruza in Rossum. © ANP/Olaf Kraak

Indrukwekkend Holocaust Namenmonument met 102.000 stenen uit Rossumse fabriek van Rodruza

ROSSUM/AMSTERDAM - Hij was getroffen door wat het Holocaust Namenmonument in Amsterdam met mensen doet. Zondag was een bijzonder indrukwekkende dag voor Ivo Würzner, algemeen directeur van baksteenproducent Rodruza. De bakstenen waaruit het monument is opgebouwd, zijn gemaakt in de steenfabriek van Rodruza in Rossum. ,,Ik zag het monument voor het eerst in volle glorie, dat was heel spannend.”

  1. Hoe ga je met elkaar om? Wethouders in discussie met leerlingen Cambium tijdens Week van Respect

    Hoe ga je met elkaar om? Wethouders in discussie met leerlingen Cambium tijdens Week van Respect

    ZALTBOMMEL - De jonge generatie ‘moeilijker’ dan vorige? Helemaal niet. Maar ze hebben een hoop aan het hoofd. Hun imago heeft serieus last van social media, maar ze weten heus wat respect is. En ze kunnen meer dan ze denken. Een beetje hulp daarbij kan geen kwaad. In de Week van Respect - begin november - gaan Bommelerwaardse wethouders de klassen van het Cambium College in voor een gedachtewisseling over ‘hoe je met elkaar omgaat’.