Volledig scherm
PREMIUM
De veelbesproken boomgaard aan de Maasdijk in Rossum © Roel van der Aa

Integriteitsonderzoek: Maasdriel heeft last van selectief geheugen

RECONSTRUCTIEHet integriteitsonderzoek naar de Maasdrielse wethouder Peter de Vries is eindelijk openbaar. En wat blijkt? Het complete verhaal is belastender dan aanvankelijk door burgemeester en wethouders naar buiten is gebracht. Hoe is het nou precies gegaan met die boomgaard van De Vries? Een reconstructie van een gevoelig dossier. 

Het is 26 juni als de VVD-fractie in de Maasdrielse gemeenteraad als een donderslag bij heldere hemel het vertrouwen opzegt in wethouder Peter de Vries. Dat gebeurt tijdens het debat over de actualisering van het bestemmingsplan buitengebied. Wat de VVD betreft kan het niet door de beugel dat De Vries een stuk van zijn grond bij zijn huis aan de Maasdijk in Rossum buiten het bestemmingsplan heeft weten te houden. Volgens de VVD kan hij daardoor het stuk grond geheel naar eigen wens invullen.

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.