De 36ste Jeugdmuziekdag in Aalst stond in het teken van mysteries, raadsels en illusies.
Volledig scherm
PREMIUM
De 36ste Jeugdmuziekdag in Aalst stond in het teken van mysteries, raadsels en illusies. © Roel van der Aa

Jeugdmuziekdag Aalst in teken van mysteries, raadsels en illusies

AALST - Griezelige, duistere en onverklaarbare zaken liepen zaterdag als een rode draad door de 36ste Jeugdmuziekdag in Aalst. Thema voor programma- en kledingkeuze was ‘Mistery’.

De blazers klinken vals en bij de ritmesectie rammelt het nog een beetje tijdens de middagrepetitie, maar de 137 leden van het gelegenheidsorkest hebben alle vertrouwen dat het goed komt voor het avondoptreden begint. Ook de beide dirigenten Wim Baijense en Dick-Jan Verbeek lijken die mening toegedaan, gezien de rust waarmee ze in het Aalsterse dorpshuiscomplex de tien stukken doornemen. Het is per slot de 36ste keer dat de Jeugdmuziekdag wordt gehouden en alle voorgaande jaren gingen de uitvoeringen perfect en was het publiek enthousiast.

  1. Grote zorgen om overvolle onderkomens arbeidsmigranten als besmettingshaarden corona
    PREMIUM

    Grote zorgen om overvolle onderko­mens arbeidsmi­gran­ten als besmet­tings­haar­den corona

    KERKDRIEL/WAARDENBURG - Er zijn grote zorgen over de krappe huisvesting van arbeidsmigranten en wat dat kan betekenen voor de verspreiding van corona. Helemaal net nu het werkseizoen voor ze begint. ,,Er ontstaan potentiële nieuwe besmettingshaarden’’, stelt vakbond FNV. En willekeurig controleren of er te veel arbeiders bij elkaar wonen is onverantwoord, vindt de gemeente Maasdriel.