Volledig scherm
PREMIUM
De 36ste Jeugdmuziekdag in Aalst stond in het teken van mysteries, raadsels en illusies. © Roel van der Aa

Jeugdmuziekdag Aalst in teken van mysteries, raadsels en illusies

AALST - Griezelige, duistere en onverklaarbare zaken liepen zaterdag als een rode draad door de 36ste Jeugdmuziekdag in Aalst. Thema voor programma- en kledingkeuze was ‘Mistery’.

De blazers klinken vals en bij de ritmesectie rammelt het nog een beetje tijdens de middagrepetitie, maar de 137 leden van het gelegenheidsorkest hebben alle vertrouwen dat het goed komt voor het avondoptreden begint. Ook de beide dirigenten Wim Baijense en Dick-Jan Verbeek lijken die mening toegedaan, gezien de rust waarmee ze in het Aalsterse dorpshuiscomplex de tien stukken doornemen. Het is per slot de 36ste keer dat de Jeugdmuziekdag wordt gehouden en alle voorgaande jaren gingen de uitvoeringen perfect en was het publiek enthousiast.

  1. Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten
    PREMIUM

    Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt."