Volledig scherm
In de Martinuskerk in Velddriel is zaterdag voor het eerst weer een kaarsenprocessie ter gelegenheid van Maria-Tenhemelopneming. © Bertjan Kers/BD

Kaarsenprocessie is terug; Franciscusparochie herstelt oude traditie

KERKDRIEL/ZALTBOMMEL - Ter ere van Maria-Tenhemelopneming herstelt de Franciscusparochie een oude traditie: de kaarsenprocessie. Dat gebeurt in de katholieke kerken van Velddriel, Ammerzoden, Rossum, Zaltbommel en Kerkdriel.

Maria-Tenhemelopneming  is eigenlijk op 15 augustus, maar de parochie van de Bommelerwaard heeft de viering naar zaterdag en zondag verschoven zodat meer mensen aan de precessie en Mariaviering deel kunnen nemen. Alle kerkgangers krijgen een kaarsje. 

Primeur

De Martinuskerk in Velddriel heeft de primeur. Daar is de viering zaterdag om 19.00 uur. In de Willibrorduskerk in Ammerzoden begint de viering zondag om 9.30. In de Martinuskerk aan de Oliestraat is de viering zondag om 11.00 uur. Bij deze vieringen is pater Bertus Bus de voorganger.

Pastor Jos Vriesema gaat voor in de vieringen in De Beuk in Rossum, zondag om 9.30 uur en in de Martinuskerk in Kerkdriel zondag om 11.00 uur.