Volledig scherm
PREMIUM
De 4-jarige Kasper Kreemers uit Hedel heeft diabetes type 1. Hij is volledig afhankelijk van een insulinepomp. © Familie Kreemers

Kastje van 5.000 euro scheelt zieke Kasper 1.630 prikken per jaar

HEDEL - Diabetes type 1 beheerst het leven van de bijna 4-jarige Kasper uit Hedel. Een nieuw uitvinding kan hem een fijner leven bezorgen, maar kost 5.000 euro. Zijn moeder Jolanda gaat zich hiervoor letterlijk de blaren lopen. 

Het leven van kleuter Kasper Kreemers uit Hedel is niet zo zorgeloos als het zou moeten zijn. Hij heeft diabetes type 1, wat betekent dat zijn alvleesklier geen insuline maakt. Het vrolijke manneke is volledig afhankelijk van een insulinepomp, maar zelfs daarmee is het een hele toer om de bloedsuikerwaardes goed te houden. Per jaar gaat er 1.630 keer een naald in zijn lijfje; voor het prikken van een beetje bloed, voor het wisselen van het infuus en voor het wisselen van de sensor. Vaak voelt hij zich niet goed en een gevaarlijke hypo door een te lage bloedsuikerwaarde ligt altijd op de loer. Ook voor de toekomst zijn er grote zorgen. Kasper kan blind worden en er is kans op hart- en nierfalen. 

  1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
    PREMIUM

    In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

    ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.