Volledig scherm
Ongeval Deelenweg Maren-Kessel © Bart Meesters

Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

KERKDRIEL/MAREN-KESSEL - Kerkdriel is in rouw voor de 19-jarige man die vrijdagavond omkwam bij een dramatisch ongeluk met een landbouwmachine in Maren-Kessel. Voetbalvereniging D.S.C. uit Kerkdriel heeft zaterdag twee wedstrijden afgelast en houdt op zondag een minuut stilte voor de kampioenswedstrijd. ,,De vreselijke gebeurtenis komt ontzettend dichtbij voor onze spelers, die hem goed kenden”, zegt bestuurslid Bart Vries.

De 19-jarige werkte vrijdagavond rond 21.00 uur met een hakselaar, een landbouwmachine die gewassen kort hakt, aan de Deelenweg in Maren-Kessel. Hij kwam door onbekende oorzaak in contact met de bewegende delen van de machine, waardoor hij ernstig gewond raakte. Kort daarna overleed hij aan zijn verwondingen. 

Vermoedelijk ontstond er tijdens de werkzaamheden een storing, waarna het slachtoffer bekneld raakte tijdens het verhelpen van de problemen. 

Drama komt dichtbij

,,Kerkdriel is klein, iedereen weet hier welk drama gisteren is gebeurd”, zegt Vries.  Vooral de jongens van de teams onder de 17 en onder de 19 kenden hem goed. ,,Ondanks dat het slachtoffer geen lid is van onze club, heeft hij hier tientallen vrienden.”

,,Het komt erg dichtbij voor ons allemaal, daarom hebben we vandaag de wedstrijden voor die twee teams afgelast.” De jongens komen vanavond bij elkaar in het dorp, om het trieste nieuws te verwerken. Het eerste speelt morgen wel de kampioenswedstrijd in Kerk-Avezaath tegen Teisterbanders. Voor die wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden. 

De technische recherche doet onderzoek naar de toedracht en ook de arbeidsinspectie is ingelicht over het ongeval. 

Bekijk hieronder de beelden uit Maren-Kessel van vrijdagavond.

Volledig scherm
Arbeidsongeval Maren-Kessel © Hans van Alebeek/BD
Volledig scherm
Ongeval Deelenweg Maren-Kessel © Bart Meesters