Volledig scherm
Remco de Haan ontving zaterdag een onderscheiding. © jan zandee/fotoburo bolsius

Koninklijke eer voor Remco de Haan, Hedelnaar van het jaar 2017

HEDEL - Remco de Haan (47) kreeg zaterdagavond uit handen van burgemeester Henny van Kooten een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dat gebeurde in dorpshuis Gelre’s End aan het einde van het jubileumconcert van muziekvereniging DES. 

De Haan zit sinds 1993 in het bestuur van DES en is al dertien jaar voorzitter van de vereniging. Als voorzitter is hij tevens initiator van muziekprojecten op scholen. Tevens haalt hij samen met andere vrijwilligers het oud papier in Hedel, een belangrijke inkomstenbron voor DES. De muziekvereniging vierde zaterdag haar 120 jarig bestaan.

Vrijwilliger

Naast zijn vrijwillligerswerk voor DES is Den Haan contactpersoon voor de 4/5 mei viering en zorgt voor de afstemming met de gemeente en school met de bijbel. Op Koningsdag doet hij de afstemming met koren, het Oranje Comité en de gemeente. Naast zijn inzet voor DES (Door Eendracht Sterk), heeft Remco zich als voorzitter van de medezeggenschapsraad ingezet voor de belangen van ouders, kinderen en het personeel van de school.

Zijn inzet als vrijwilliger werd in 2017 door de inwoners van Hedel al erkend, toen hij werd gekozen tot Hedelnaar van het jaar. In 2013 was Remco ook al genomineerd voor deze titel voor onder andere verenigingen en voor een beter leefbaar dorp.