Volledig scherm
PREMIUM
De brandweerkazerne in Brakel is sinds enkele jaren eigendom van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid © Bertjan Kers/BD

Kosten brandweerkazernes Zaltbommel en Maasdriel voor vierde jaar op rij hoger dan gedacht

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De gemeenten in Gelderland-Zuid, waaronder Zaltbommel, Maasdriel en West Betuwe, pikken het niet dat de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid de hand ophoudt voor de tegenvallende onderhoudskosten voor de brandweerkazernes. De regionale organisatie nam diezelfde kazernes een aantal jaren geleden over van de gemeenten.

Voor het vierde jaar op rij is een verkeerde inschatting gemaakt van de kosten. De rekening van 9 ton eenmalig en bijna een half miljoen structureel per jaar is bij de gemeenten neergelegd. Die gaan daar niet mee akkoord en dus moet de regio een andere oplossing zoeken.

  1. Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    KERKDRIEL/MAREN-KESSEL - Kerkdriel is in rouw voor de 19-jarige man die vrijdagavond omkwam bij een dramatisch ongeluk met een landbouwmachine in Maren-Kessel. Voetbalvereniging D.S.C. uit Kerkdriel heeft zaterdag twee wedstrijden afgelast en houdt op zondag een minuut stilte voor de kampioenswedstrijd. ,,De vreselijke gebeurtenis komt ontzettend dichtbij voor onze spelers, die hem goed kenden”, zegt bestuurslid Bart Vries.