Volledig scherm
PREMIUM
De granaat in Kerkdriel. Inzet: bezorgster Diana die hem vond. © Diana van Eeuwijk

Krantenbezorgster Diana (36) vond de handgranaat in Kerkdriel

KERKDRIEL - ‘Dit is geen grap, ik heb een handgranaat gevonden.’ Het telefoontje van Diana van Eeuwijk (36) aan 112 zorgt maandagmorgen al vroeg voor consternatie bij de hulpdiensten. De krantenbezorgster heeft direct door dat ze te maken heeft met een serieus explosief. 

Dankzij haar liefde voor actiefilms weet Van Eeuwijk hoe gevaarlijk de situatie bij het appartementencomplex aan het Gasthuisplein is. Terwijl ze een Brabants Dagblad door de brievenbus wil doen, ziet ze in haar ooghoek iets wat in eerste instantie lijkt op een zwarte tennisbal. ,,Misschien een beetje dom van mij, maar ik ben toen een paar stappen dichterbij gekomen. Ik was toch nieuwsgierig.” 

  1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
    PREMIUM

    In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

    ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.