‘Kunstgras recyclen kan wel degelijk’, dus gaan Maasdrielse matten ook naar Denemarken

HEDEL/VELDDRIEL/DONGEN - De bergen afgedankte kunstgrasmatten die her en der verrijzen, bezorgen lokale bestuurders kopbrekens, zo ook bij twee locaties in de gemeente Maasdriel. Er zijn nauwelijks faciliteiten om ze te recyclen. Het Deense bedrijf Re-Match is erin gespecialiseerd. ,,Producenten malen niet om hergebruik. De wil om daarin te investeren ontbreekt’’, zegt oprichter Dennis Andersen. 

Op het bedrijfsterrein van Re-Match, net buiten Herning in Midden-Jutland, liggen stapels opgerolde voetbal- en hockeyvelden. Het is een vertrouwd beeld voor wie de situatie bij Tuf Recycling in Dongen kent. Er is alleen één groot verschil: bij Re-Match worden de kunstgrasmatten daadwerkelijk gerecycled. 

  1. Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerderheid wil dikke streep onder integriteitskwestie

    Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerder­heid wil dikke streep onder integri­teits­kwes­tie

    KERKDRIEL - Een ruime meerderheid van de Maasdrielse gemeenteraad wil een dikke streep zetten onder de integriteitskwestie rond wethouder Peter de Vries, en de blik vanaf nu op de toekomst richten. De onderste steen boven, zoals PvdA/GroenLinks en de VVD willen, hoeft voor CDA, SSM en D66 niet. Dat bleek woensdagavond tijdens de commissie Ruimte, die rustig begon, maar eindigde met venijn.