Achtergelaten blikjes en verpakkingen, een deel van de oogst na een zonnig weekend in de Bommelerwaardse natuurgebieden.
Volledig scherm
Achtergelaten blikjes en verpakkingen, een deel van de oogst na een zonnig weekend in de Bommelerwaardse natuurgebieden. © B Moerman

Kwetsbare natuurgebieden dreigen 'pretparken' te worden

HURWENEN - De nieuwe natuurgebieden langs de Waal winnen aan populariteit bij recreanten. Maar helaas heeft niet iedereen respect voor de omgeving. Klachten over dansfeesten, jetski's, visstroperij, zwerfvuil en vernieling nemen hand over hand toe.

 1. Dominik (15) rent met Jumbo-medewerkers achter overvaller met mes aan: ‘Gelukkig had hij geen conditie’
  PREMIUM
  video

  Dominik (15) rent met Jum­bo-medewer­kers achter overvaller met mes aan: ‘Gelukkig had hij geen conditie’

  ZALTBOMMEL - Heftige momenten voor medewerkers en klanten van de Jumbo aan het Fiep Westendorpplein in Zaltbommel, woensdagavond. Net voor sluitingstijd probeert een man met een mes de supermarkt te overvallen. Eén van de klanten is de 15-jarige Dominik. Hij filmt hoe de overvaller zonder buit vlucht en uiteindelijk wordt gepakt, maar wordt ook met het mes bedreigd.
 1. Zijn minder strenge coronamaatregelen mogelijk voor de inwoners van de Bommelerwaard?
  PREMIUM

  Zijn minder strenge coronamaat­re­ge­len mogelijk voor de inwoners van de Bommeler­waard?

  ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De veiligheidsregio Gelderland-Zuid moet strengere coronamaatregelen nemen, vanwege het grote aantal besmettingen in Nijmegen. Dat pakt slecht uit voor de Bommelerwaard. Maasdriel en Zaltbommel behoren immers tot dezelfde veiligheidsregio en krijgen dus dezelfde beperkingen voor de kiezen. De inwoners zijn echter veel meer op Den Bosch georiënteerd. Ook daar gaan strengere regels gelden. In Den Bosch ligt het aantal besmettingen wel drie keer lager dan in Nijmegen. Maatwerk voor de Bommelerwaard is mogelijk, maar de burgemeesters houden zich aan de huidige afspraken.