Volledig scherm
Leerlingen van de schoolband van het Cambium College oefenen, onder toeziend oog van regisseur Natasha van Maanen, voor de musical 'Sodeknetter, Super Soap!' © Cambium College

Leerlingen Cambium zijn klaar voor grote muziekvoorstelling in De Poorterij

ZALTBOMMEL - Na twee jaar voorbereiding staan leerlingen van het Cambium College donderdag en vrijdag in De Poorterij op de planken met het muziekspektakel Sodeknetter, Super Soap! Onder leiding van drie professionals en drie kunstdocenten is een mooie voorstelling ontstaan.

Er werken achttien spelende, zingende en dansende leerlingen mee. De speciaal voor de voorstelling samengestelde schoolband bestaat uit acht leerlingen. Daarnaast zijn er twaalf leerlingen die zich hebben gestort op zaken als het maken van de poster, het decor, rekwisieten en kostuums, grime en licht en geluid. Voor de theatertechniek krijgen de leerlingen hulp van De Poorterij. Zangers en schoolband moeten goed te horen zijn bij de uitvoering van de tien liedjes.

Decorschuur

Voor het decor heeft de school samengewerkt met de Decorschuur, het bedrijf in Pand 9 van Bardt Buijs, Kees Hemmes en Dico Weijenberg. Wekenlang hebben leerlingen elke dinsdagmiddag in Pand 9 aan het decor gewerkt, onder begeleiding van de mensen van de Decorschuur en docenten Valerie van den Hoek en Lonneke van Staveren.

De zang- en danscoaching is verzorgd door Patries Knoot van Pur Sang en Mees Heijman van Djazz Dance Centre. Joerie Dekker van de Rock Academy in Tilburg hielp de leden van de band. De regie van Sodeknetter is in handen van Natasha van Maanen. Productieleider is Naomi Heijman.

De voorstellingen beginnen op beide avonden om 19.30 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn te bestellen op de site van De Poorterij.