Onder begeleiding van Henrie van der Kaaij (rechts) maken leerlingen van De Waard voor Slot Loevestein kopieën van de boekenkist van Hugo de Groot.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder begeleiding van Henrie van der Kaaij (rechts) maken leerlingen van De Waard voor Slot Loevestein kopieën van de boekenkist van Hugo de Groot. © copyright Marc Bolsius

Leerlingen De Waard maken kisten voor Slot Loevestein waar Hugo geen nee tegen zou zeggen

VIDEOZALTBOMMEL - Ja, het verhaal van de ontsnapping van Hugo de Groot uit Slot Loevestein kennen ze wel. Maar in het indrukwekkende kasteel in het Munnikenland zijn Lex, Harley en Domiel uit Hedel nog nooit geweest. Daar komt het binnenkort vast wel van, al is het maar om er de boekenkisten af te leveren waar ze nu enthousiast aan werken. ,,Het is leuk om dingen in elkaar te knutselen.”

 1. Na bijna 44 brandweerjaren is het mooi geweest; Wil-Jan Kappert hoeft niet meer hals over kop de deur uit
  PREMIUM
  INTERVIEW

  Na bijna 44 brandweer­ja­ren is het mooi geweest; Wil-Jan Kappert hoeft niet meer hals over kop de deur uit

  ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De kans is groot dat hij nog wel een tijdje op zijn broekriem klopt om te checken of hij zijn pieper bij zich heeft. Het is de macht der gewoonte als je jarenlang klaar hebt gestaan om op welk moment dan ook uit te rukken. Wil-Jan Kappert zal het ding niet missen. Brandweerman blijft hij nog wel even, maar halsoverkop de deur uit is er niet meer bij. ,,Het is mooi geweest, na 43 jaar en negen maanden.”
 1. Vaste gasten Streekpark Klein Oisterwijk boos: 'Je droom valt in duigen'
  Play

  Vaste gasten Streekpark Klein Oisterwijk boos: 'Je droom valt in duigen'

 2. Baby blijft ongedeerd bij botsing in Oss
  Play

  Baby blijft ongedeerd bij botsing in Oss