Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Chahid Yakhlaf vlucht (met zijn broer en een vriend) na de schietpartij in een witte Mercedes. Ze stranden in de Rooijensestraat in Hoenzadriel. © Bart Meesters / Meesters Multi Media

‘Levenslang voor liquidatie op camping Kerkdriel is enige passende straf’

AMSTERDAM/KERKDRIEL - Levenslang. Dat vindt de rechter de enige passende straf voor de Amsterdammers Omar L. en Hicham M., die meerdere moordaanslagen op hun geweten hebben. Derde verdachte Mohamed H. uit Rotterdam krijgt dertig jaar cel. Hun kogels vlogen niet alleen door de hoofdstad maar ook door Kerkdriel. 

Een kogelregen uit twee automatische wapens maakte op oudejaarsavond 2015 een eind aan het leven van de 27-jarige Chahid Yakhlaf. Deze liquidatie voltrok zich op camping Maaszicht in Kerkdriel, waar Yakhlaf ondergedoken zat.  Ineens was de gemeente Maasdriel het toneel van de Amsterdamse onderwereldvete, die sinds 2012 al aan tientallen voornamelijke jonge criminelen het leven heeft gekost. De twee hoofdverdachten achter deze aanslag zijn woensdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.  Omar L. voor het geven van de opdracht en Hicham M. voor het schieten. Derde betrokkene Mohamed  H. schoot ook in Kerkdriel en gaat daarvoor 30 jaar de cel in.