Burgemeester Ahmed Marcouch met mensen van Vereniging Eusebiuskwartier bij het Duivelshuis, ooit onderkomen van Maarten van Rossem.
Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Marcouch met mensen van Vereniging Eusebiuskwartier bij het Duivelshuis, ooit onderkomen van Maarten van Rossem. © Erik van 't Hullenaar

Maarten van Rossems Duivelshuis in Arnhem gaat open voor publiek

ARNHEM/ZALTBOMMEL - Het huis van de Gelderse veldheer Maarten van Rossem in Arnhem, het Duivelshuis, gaat open voor publiek. Het is de werkplek van burgemeester Ahmed Marcouch. Die wil meewerken aan het initiatief om het opvallende monument in het weekend open te stellen voor rondleidingen.

 1. Gomarus schrijft leerlingen brief na rel rond homoseksualiteit: ‘Jouw persoonlijke verhaal is veilig’
  PREMIUM

  Gomarus schrijft leerlingen brief na rel rond homoseksua­li­teit: ‘Jouw persoonlij­ke verhaal is veilig’

  GORINCHEM/ZALTBOMMEL - De reformatorische middelbare school Gomarus met vestigingen in Gorinchem en Zaltbommel belooft in een brief aan leerlingen dat gesprekken met de vertrouwenspersoon vertrouwelijk blijven. Alleen in ‘uitzonderlijke situaties’ worden ouders ingelicht. De school ligt onder vuur sinds oud-leerlingen uit de doeken deden hoe ellendig zij hun schooltijd hebben ervaren, als niet-hetero.
 2. Make-up artist Thijmen jaagt dromen na via Videoland-serie: ‘Ik hoop op het theater of De TV Kantine’
  PREMIUM

  Make-up artist Thijmen jaagt dromen na via Videoland-se­rie: ‘Ik hoop op het theater of De TV Kantine’

  BRAKEL - Tien make-up artists in spe proberen in de Videoland-serie Glow Up’ hun dromen na te jagen. In een afvalrace voeren zij onder begeleiding van beroemdheden Nikkie de Jager, Roxeanne Hazes en Pernell Kusmus allerlei bijzondere opdrachten uit. Eén van hen is de 19-jarige Thijmen van Heusden uit Brakel. Hij raakte geïnspireerd door het Amerikaanse Saturday Night Live en hoopt later op het flinke boetseerwerk zoals in de TV Kantine of werken voor grote theaters.
 1. Horecaondernemers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'
  Play

  Horecaon­der­ne­mers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'

 2. Brabantse terrassen worden langzaam opgebouwd
  Play

  Brabantse terrassen worden langzaam opgebouwd