Volledig scherm
Een recente melding die de gemeente kreeg van zwerfafval: auto-onderdelen gedumpt aan de Molendijk richting de Waal bij Heerewaarden. © Gemeente Maasdriel

Maasdriel doet beroep op kennis dorpsraden in nieuwe actie tegen zwerfafval

KERKDRIEL - De dorpsraden in de de kernen van Maasdriel gaan helpen het zwerfafval terug te dringen. De gemeente gaat een beroep doen op de dorpsraden om beter in beeld te krijgen waar afval wordt gedumpt.

Dat zegt wethouder Erik van Hoften in een toelichting op het nieuwe actieplan tegen zwerfafval. Het plan, dat tot eind 2020 loopt, is vooral bedoeld om te voorkomen dat er in het buitengebied afval wordt gedumpt. 

Buitenbeter-app

Het vorige plan dateert van 2016. Sinds die tijd heeft de gemeente de Buitenbeter-app ingezet waarmee inwoners onder meer aangetroffen zwerfafval kunnen melden. Ook heeft de gemeente juttersacties gehouden voor het schoonmaken van de uiterwaarden van de Maas en de Waal. 

Supporters van Schoon

Onderdeel van het nieuwe plan is het uitdelen van groene afvalzakken met de tekst ‘Supporter van schoon’. Die mogen vrijwilligers op afgesproken plekken achterlaten. De buitendienst haalt de zakken wekelijks op.