Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Maasdriel in vergadering. © Gemeente Maasdriel

Maasdriel gaat, met sneer naar Bommel, aan de slag met beleid arbeidsmigranten

KERKDRIEL - Met een sneer naar Zaltbommel is de raad van Maasdriel unaniem akkoord gegaan met nieuw arbeidsmigrantenbeleid. Daarbij kan de gemeente onder meer met een nachtregister in de gaten houden hoe lang arbeiders uit landen als Polen in Maasdriel verblijven. Ook wordt het mogelijk gemaakt dat werkgevers arbeiders op eigen terrein huisvesten.

Quote

Als Zaltbommel maximaal 2 procent arbeidsmi­gran­ten wil, dan heb je het over 500 mensen. Tsja, dan moet je nog wel honderd keer vergaderen

Robert van Dijk, CDA Maasdriel

De sneer kwam van het CDA.  Robert van Dijk betreurde het dat de buurgemeente nog wel even nodig zal hebben om een besluit te nemen. En als er dan, volgens hem, standpunten worden ingenomen als maximaal 2 procent buitenlandse arbeiders op het aantal inwoners.  ,,Dan heb je het over maximaal 500 arbeidsmigranten in Zaltbommel. Tsja, dan moet je nog wel honderd keer vergaderen.” Ook Tom van Engelen keek met een schuin oog naar zijn oude gemeente. ,,Dan is het toch wel een enorme opsteker dat we hier met een breed gedragen beleid komen.”