Volledig scherm
De Europese verkiezingen staan voor de deur. Maasdriel had een behoorlijk tekort aan vrijwilligers voor de stembureaus. © ANP

Maasdriel heeft genoeg mensen voor Europese verkiezingen

UPDATEKERKDRIEL/GELDERMALSEN Het is de gemeente Maasdriel gelukt om voldoende vrijwilligers te vinden voor de Europese Verkiezingen. Met minder dan twee weken te gaan had Maasdriel een behoorlijk aantal mensen nodig voor de stembureaus: zeven leden en nog een aantal mensen voor op de reservelijst. Een oproep had succes, laat een woordvoerster weten.

De gevonden vrijwilligers, ook de ‘reservisten’, moeten nog een online-cursus met succes afronden voordat ze donderdag 23 mei aan de slag kunnen.

West Betuwe kan nog wel wat mensen gebruiken. ,,Twee voor de stembureaus en een handvol voor het tellen van de stemmen. Maar er is geen nood aan de man", aldus een woordvoerder van de fusiegemeente. In Zaltbommel was de oproep niet nodig. Daar was de organisatie op orde.

Dagdeel

De leden van een stembureau worden ingedeeld in dagdelen: van 7.30 tot 14.30 uur om vervolgens om 20.45 terug te keren voor het tellen van de stemmen. Dagdeel twee is van 14.30 tot sluiting van de stembureaus en aansluitend stemmen tellen. Ze krijgen er in Maasdriel een vergoeding van 100 euro voor. Een plaats op de reservelijst is overigens niet vrijblijvend. Mensen zijn verplicht om beschikbaar te zijn op verkiezingsdag.

  1. Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    KERKDRIEL/MAREN-KESSEL - Kerkdriel is in rouw voor de 19-jarige man die vrijdagavond omkwam bij een dramatisch ongeluk met een landbouwmachine in Maren-Kessel. Voetbalvereniging D.S.C. uit Kerkdriel heeft zaterdag twee wedstrijden afgelast en houdt op zondag een minuut stilte voor de kampioenswedstrijd. ,,De vreselijke gebeurtenis komt ontzettend dichtbij voor onze spelers, die hem goed kenden”, zegt bestuurslid Bart Vries.