Volledig scherm
Kindermishandeling, illustratief, beeld: Getty Images © Getty Images

Maasdriel morrend akkoord met extra geld voor meldpunt kindermishandeling

KERKDRIEL - Het ging niet van harte, maar de de gemeenteraad van Maasdriel is donderdagavond akkoord gegaan met extra geld voor Veilig Thuis, het regionale meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld. 

Het is namelijk niet de eerste keer dat dit gebeurt. Vanaf de oprichting in 2015 zijn er bij het meldpunt allerlei problemen. Het extra budget, voor Maasdriel iets meer dan 30.000 euro, is deze keer nodig omdat het aantal meldingen fors is toegenomen en er extra personeel aangetrokken moet worden. 

Meer chagrijn

Buurgemeente Zaltbommel, die ook moet bijbetalen, reageerde onlangs met nog meer chagrijn. Daar kreeg wethouder Adrie Bragt zelfs de opdracht om uit te zoeken of er misschien een andere oplossing voor het meldpunt is. De Maasdrielse wethouder Anita Sørensen ziet daar geen heil in. Bij een andere regio aansluiten, stuit volgens haar op allerlei praktische problemen. ,,En uit deze samenwerking stappen, kost erg veel geld.”

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.