Volledig scherm
Het Zandpontje op de kop van de Zandstraat in recreatiegebied De Zandmeren bij Kerkdriel © Roel van der Aa

Maasdriel waarschuwt: ‘Zandpontje is géén speelgoed’

KERKDRIEL - Het splinternieuwe Zandpontje in recreatiegebied De Zandmeren bij Kerkdriel wordt niet door iedereen gebruikt zoals het zou moeten. De gemeente Maasdriel waarschuwt als reactie daarop dat verkeerd gebruik tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ook kan schade ontstaan aan de pont.

Bij Maasdriel zijn diverse klachten van bezoekers binnengekomen dat jongeren én volwassenen zich niet aan de regels houden die bij het trekpontje duidelijk staan vermeld. En daar heeft de gemeente al beelden van gekregen. 

Het pontje is 26 mei in gebruik genomen. De VVD heeft inmiddels al schriftelijke vragen gesteld over de gebrekkige veiligheid bij het pontje. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.