Volledig scherm
PREMIUM
© RGBStock

Maasdriel wil geen houtkachelbeleid en bekijkt iedere klacht over stank en rook afzonderlijk

WELL/DEN HAAG - De gemeente Maasdriel wil geen beleid maken voor het stoken van houtkachels, zei een woordvoerster onlangs bij de Raad van State in Den Haag. De gemeente wil per handhavingsverzoek bekijken of moet worden opgetreden.

Bewoners van de Wellseindsedijk in Well zijn hierover naar de Raad van State gestapt tegen de gemeente. Ze hebben klachten over hun buren. Die veroorzaken volgens hen veel stank- en rookoverlast met hun twee houtkachels. De gemeente stelt dat er geen overlast is. De bewoners willen dat de gemeente regels maakt waaraan houtkachels moeten voldoen. Voor bedrijven is ook een geurbeleid vastgesteld, zeggen ze. Dat moet voor particuliere houtkachels ook. 

  1. Uitbreiding geitenstallen Hurwenen ligt voorlopig stil
    PREMIUM

    Uitbrei­ding geitenstal­len Hurwenen ligt voorlopig stil

    HURWENEN/ARNHEM - De uitbreiding van de vier geitenstallen van Van der Schans Melkgeiten bv aan de Molenstraat in Hurwenen is op last van de rechtbank Gelderland stilgelegd. De rechtbank in Arnhem heeft de werkzaamheden, die al in volle gang waren, laten staken door een voorlopige voorziening toe te kennen. Er mag niet worden gebouwd zolang niet is bepaald of de gemeente Maasdriel wel of niet terecht een vergunning voor de uitbreiding heeft verleend. Hierover loopt nog een bezwarenprocedure.