Volledig scherm
Politie houdt fietser aan op N322. © Facebook politie Bommelerwaard

Man kiest kortste route naar Den Bosch en fietst over N322

ZALTBOMMEL - Agenten van politieteam Bommelerwaard keken in de nacht van donderdag op vrijdag vreemd op toen ze een man zagen fietsen op de N322. Op het viaduct over de A2 slingerde een man van links naar rechts op de rijbaan.

Op Facebook meldt de politie dat de fietser zich op de linker rijbaan bewoog. ‘We noemen het fietsen maar het leek er eigenlijk niet eens op.’ Aangezien er op dat gedeelte van de weg 80 kilometer per uur mag worden gereden, vonden de agenten de situatie zeer risicovol.

Onder invloed

Eenmaal in gesprek met de man, verklaarde hij onderweg te zijn naar Den Bosch. Het leek voor hem de snelste route. ‘De man was behoorlijk onder invloed van alcohol. Gezien zijn toestand en de temperatuur buiten (2,5 graden) besloten wij dat het beter was om als taxi te fungeren.’

Duurdere taxi

De man vertelde dat hij voor zijn fietstocht al meerdere taxibedrijven had gebeld. Maar geen enkele zou hem naar huis willen brengen. 'Dat de politie hem nu naar huis bracht, vond hij prima. Alleen deze taxi was wel iets duurder.’

De politie schrijft dat een proces verbaal wordt opgemaakt voor veroorzaken van gevaar in het verkeer. De officier van justitie zal zich buigen over de hoogte van de boete.