Volledig scherm
Het bedrijfsongeval in Hedel in 2015. © Meesters Multimedia / Bart Meesters

Man uit Rosmalen (56) niet schuldig aan dood werknemer bij bedrijfsongeval in Hedel

HEDEL - Een 56-jarige man uit Rosmalen is donderdagmiddag niet schuldig bevonden aan de dood van een 38-jarige man uit Berlicum in 2015. De werknemer kwam bij dat ongeval onder een heftruck terecht. De Rosmalenaar, die leidinggevende was van het slachtoffer, heeft volgens de rechtbank voldoende gedaan om zijn werknemers te wijzen op de veiligheidsvoorschriften. 

Op 21 mei 2015 was de 38-jarige werknemer met de heftruck goederen aan het lossen toen hij met heftruck en al van de dijk af viel. De man werd tijdens de val uit het voertuig geslingerd en kwam onder de truck terecht. Hij stierf ter plekke. Waarschijnlijk had hij geen veiligheidsgordel om. 

Waarschuwingen

De man uit Rosmalen werd als leidinggevende verdacht van het onvoldoende wijzen op de veiligheidsmaatregelen. Daardoor zou de dood van de werknemer zijn schuld zijn. De rechtbank vond dit echter niet het geval. De 56-jarige werkgever zou zijn personeel regelmatig op cursus sturen over het omgaan met de heftruck, een zogenaamde Kooiaap. Ook hingen er op meerdere plekken in het bedrijf posters met veiligheidsvoorschriften en waarschuwende afbeeldingen.  Hij attendeerde zijn personeel op het dragen van de veiligheidsgordel te wijzen, maar ook op de risico’s van het niet dragen daarvan.