Volledig scherm
© Thinkstock

Man wandelt over spoor van Hedel naar Zaltbommel en wil daarna lopend A2 op

ZALTBOMMEL - Een Roemeen is dinsdagochtend beboet omdat hij over het spoor liep.

De man moest van Hedel naar Zaltbommel zien te komen, waarbij een wandeling over het spoor en daarna de A2 hem de beste optie leek.

Agenten kregen een melding binnen over de man en zijn met twee eenheden naar hem op zoek gegaan. Ze kregen daarbij hulp van een machinist. ,,We zagen de man vervolgens van het spoor aflopen en zich richting de snelweg A2 bewegen", melden agenten in een Facebookpost op de pagina Politie Bommelerwaard. ,,We hebben de man gelukkig net voor de vluchtstrook van de A2 in z'n kraag kunnen grijpen.”

Extreem gevaarlijk

De agenten gingen met de man in gesprek, gaven hem een lift naar het station in Zaltbommel én een forse bekeuring voor het lopen op het spoor. ,,Buiten het feit dat dit extreem gevaarlijk is, is dit ook absoluut niet toegestaan", aldus de politie.

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.