Volledig scherm
De zijruit van de politieauto werd ingetrapt © Facebook/Politie Bommelerwaard

Mannen misdragen zich op kermis Kerkdriel: luchtbuks gestolen en autoruit van politiewagen ingetrapt

UpdateKERKDRIEL - Twee personen zijn op de eerste dag van de kermis in Kerkdriel opgepakt. Een van de twee stal een luchtbuks van de schiettent, de ander sloeg twee beveiligers.

Dat meldt de politie zondag op Facebook.

Luchtbuks

Een 26-jarige man uit Zaltbommel ging er met een luchtbuks vandoor bij een schiettent. Met het geweer in zijn handen liep hij twee agenten tegemoet. Snel legde hij het wapen op de grond en deed alsof er niets aan de hand was. Een medewerker van de schiettent vertelde enkele minuten later dat er zojuist een luchtbuks was gestolen. De man is daarom opgepakt voor diefstal.

Een 19-jarige man uit Maasdriel vond het volgens de politie nodig om twee beveiligers te slaan uit het niets. Toen agenten de man daarna in de politieauto wilde zetten, trapte hij een zijruit eruit. Ook beledigde en bedreigde hij een van de agenten. Nog voordat de zichtbaar opgefokte man rond 21.00 uur op de kermis arriveerde, sprong hij vanuit het niets met twee benen vol op de motorkap van een politieauto die achter het gemeentehuis stond geparkeerd. 

Vervolgens begaf hij zich met een groepje vrienden naar de ingang van de kermis, waar hij het direct aan de stok kreeg met beveiligers. Die zou hij hebben bedreigd en mishandeld.

In bedwang

Onder toeziend oog van een aantal agenten slaagden drie boa's er uiteindelijk in om de luid schreeuwende en scheldende man tegen de grond te werken en in te rekenen. De vader en vriendin van de man probeerden hem nog te kalmeren, maar dat mocht niet baten.

Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek. De 19-jarige man kreeg een gebiedsverbod vanuit de gemeente Maasdriel, hij mag niet meer naar de kermis komen.