Volledig scherm
PREMIUM
Marktkoopman Martin van Meerveld (rechts) met zijn zoon Mark. © Jan Zandee

Markante marktkooplui ... ‘Dit is een prachtig beroep!’

Oké, het is niet meer zoals vroeger, maar de weekmarkt blijft de moeite waard. Al is het maar om de enthousiaste marktkooplui.

,,Dit is een prachtig beroep!”, zegt Martin van Meerveld (53) uit Zaltbommel. Al heeft het werk hem net vandaag, als hij op de foto moet, een wondje boven zijn wenkbrauw opgeleverd. Een ontevreden klant? ,,Nee, een balk op mijn hoofd laten vallen. Ach, een bedrijfsongevalletje. Maken we allemaal weleens mee.”

  1. Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten
    PREMIUM

    Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt."