Volledig scherm
Omdat veel reizigers op werkdagen geen plekje voor hun auto kunnen vinden, komen er meer parkeerplaatsen bij het NS-station in Zaltbommel. © BD

Meer parkeerplaatsen bij NS-station Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Er komen 157 extra parkeerplaatsen bij het NS-station in Zaltbommel. De twee huidige parkeerplaatsen bieden op werkdagen te weinig ruimte. 

Als alles meezit, start eind dit jaar de aanleg van een extra parkeerterrein met 157 plekken bij het NS-station in Zaltbommel. Het college van burgemeester en wethouders bereidt dit momenteel voor. Dit gebeurt in opdracht van de gemeenteraad, die in november 2018 hierover een motie aannam. 

2.000 treinreizigers

Op dit moment kunnen er 373 auto's bij het station staan, verdeeld over twee parkeerplaatsen. Dat is niet voldoende. Op werkdagen kunnen lang niet alle reizigers er hun auto kwijt. Dit leidt tot ‘zoekverkeer’, maar ook tot frustratie en foutparkeren. Volgens wethouder Willem Posthouwer is het niet verantwoord om met uitbreiding van de parkeervoorzieningen te wachten op het bij het station geplande Leisure Dome. De parkeerdruk is daarvoor volgens hem nu te groot. Dagelijks stappen gemiddeld 2.000 mensen in Zaltbommel op de trein. 

De nieuwe parkeerplaatsen komen op de plek van de voormalige boomgaard, dus naast de parkeerplaats achter de fietsenstalling. Omdat dit hele gebied uiteindelijk opnieuw wordt ingericht,  gaat het om een tijdelijke invulling.