Volledig scherm
PREMIUM
De rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) van Waterschap Rivierenland aan de Onderlangsweg in Zaltbommel. © Google Streetview

Meer rioolwater gaat straks naar de zuivering in Zaltbommel

AALST/ZALTBOMMEL - De rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) in Zaltbommel wordt belangrijker. In de toekomst gaat ook het vuile water uit het westelijke deel van de Bommelerwaard daar naartoe. Plus het afvalwater van de tuinders.

Waterschap Rivierenland start binnenkort met twee grote rioleringsklussen in de Bommelerwaard. Het eerste project begint nog dit jaar, met het leggen van een nieuwe persleiding van de nu nog bestaande kleine waterzuiveringsinstallatie tussen Aalst en Zuilichem (aan de Schout) naar de grote zuivering aan de Onderlangsweg in Zaltbommel.  

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.