Volledig scherm
De wapens die de jongeren in de auto hadden liggen. © Facebookpagina Politie Bommelerwaard

Meerdere wapens en drugs in auto: drie aanhoudingen in Kerkdriel

KERKDRIEL - De politie heeft zaterdag op de Drielse Wetering drie mensen aangehouden. In de auto waarin zij zaten werden meerdere wapens aangetroffen. Een van hen, een 18-jarige man uit Kerkdriel, stond al een tijdje gesignaleerd voor meerdere strafbare feiten.

De politie zag rond 15.00 uur een auto geparkeerd staan met beslagen ramen waarin drie personen zaten. Toen zij het voertuig benaderde, herkende zij de 18-jarige man uit Kerkdriel. Hij werd direct op heterdaad aangehouden.  Hierop besloten de agenten het voertuig te controleren.

In de auto troffen zij onder andere twee imitatiewapens, een creditcard, een mes en drugs aan. Hierop werden ook de andere twee mensen in de auto, een 21-jarige vrouw en 17-jarige jongen uit Kerkdriel, aangehouden. De recherche doet onderzoek naar de zaak. 

  1. Prijs voor ’goed bestuurd’ Waterschap Rivierenland, maar ook zorgen over de oplopende schulden
    PREMIUM

    Prijs voor ’goed bestuurd’ Waterschap Rivieren­land, maar ook zorgen over de oplopende schulden

    TIEL/ZALTBOMMEL - Waterschap Rivierenland is afgelopen week door het vakblad Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot ‘Best bestuurde decentrale overheid 2018'. Het vlakblad roemt de innovatieve wijze waarop de dijkversterkingen worden aangepakt en de manier waarop projecten samen met inwoners, bedrijven en organisaties tot stand komen. Tegelijkertijd luidt waterschapsbestuurder Andries van der Netten van Stigt (VVD) de noodklok. Volgens hem steekt Waterschap Rivierenland zich steeds verder in de schulden.