Er is dinsdagochtend een megafile ontstaan op de A2 tussen Utrecht en 's Hertogenbosch na een kop-staartbotsing bij Velddriel.
Volledig scherm
Er is dinsdagochtend een megafile ontstaan op de A2 tussen Utrecht en 's Hertogenbosch na een kop-staartbotsing bij Velddriel. © AS Media

Megafile op A2 na kop-staartbotsing bij Velddriel opgelost

VELDDRIEL - Er is dinsdagochtend een flinke file ontstaan op de A2 tussen Utrecht en 's Hertogenbosch na een kop-staartbotsing bij Velddriel. Automobilisten moesten volgens de ANWB rond 08.00 uur rekening houden met veel vertraging, een uur later was de file opgelost.

  1. Zijn minder strenge coronamaatregelen mogelijk voor de inwoners van de Bommelerwaard?
    PREMIUM

    Zijn minder strenge coronamaat­re­ge­len mogelijk voor de inwoners van de Bommeler­waard?

    ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De veiligheidsregio Gelderland-Zuid moet strengere coronamaatregelen nemen, vanwege het grote aantal besmettingen in Nijmegen. Dat pakt slecht uit voor de Bommelerwaard. Maasdriel en Zaltbommel behoren immers tot dezelfde veiligheidsregio en krijgen dus dezelfde beperkingen voor de kiezen. De inwoners zijn echter veel meer op Den Bosch georiënteerd. Ook daar gaan strengere regels gelden. In Den Bosch ligt het aantal besmettingen wel drie keer lager dan in Nijmegen. Maatwerk voor de Bommelerwaard is mogelijk, maar de burgemeesters houden zich aan de huidige afspraken.