Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Arnhem. © DG

Meineed in hennepproces niet bewezen, man uit Drunen gaat vrijuit

ARNHEM/DRUNEN/HEEREWAARDEN - De man die werd verdacht van meineed in een proces rond een hennepkwekerij in Heerewaarden, is door de Arnhemse rechter vrijgesproken. De rechter ziet er onvoldoende bewijs voor dat de 41-jarige man uit Drunen een valse verklaring heeft afgelegd, en ziet ook niet dat er opzet in het spel was. Hij ontloopt daarmee twee maanden celstraf  die het OM had geëist. 

De man kwam op 8 september 2017 mee naar de rechtszaak van een toen 40-jarige verdachte uit Heerewaarden die thuis een flinke hennepplantage had. In een loods naast zijn huis stonden 600 wietplanten, die hij vier keer had geoogst. De totale opbrengst werd geschat op twee ton. 

  1. Tijningenplas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer
    PREMIUM

    Tijningen­plas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer

    ZALTBOMMEL ,,Tsja, wie heeft er nou eigenlijk niet aan meegewerkt.” Nanda Jooren van de gemeente Zaltbommel moet even diep nadenken om niemand te vergeten die heeft bijgedragen aan de renovatie van de Tijningenplas in Zaltbommel. Nou, zeg maar gerust facelift, want de Put van Zanen, zoals de plas ook wel heet, lijkt in weinig meer op wat het tot voor kort was: een dichtgegroeide, onoverzichtelijke plas aan de rand van Zaltbommel, met veel opschot.