Meisje gepakt voor vele branden in Zuilichem, maar camera blijft voorlopig nog staan

ZUILICHEM - De beveiligingscamera die de gemeente in Zuilichem heeft geplaatst in verband met het onderzoek naar de brandstichtingen blijft daar voorlopig staan.

,,We hebben een verdachte, maar daarmee is het onderzoek nog niet afgerond", laat burgemeester Pieter van Maaren via een woordvoerster weten. ,, We blijven samen optrekken met de politie.”

De aanhouding van de minderjarige verdachte gebeurde op de dag dat de burgemeester de termijn voor cameratoezicht verlengde tot eind oktober. Het gaat om een minderjarig meisje dat woont in de buurt waar veel branden plaatsvonden. 

Agenten hebben donderdagavond het huis van de verdachte doorzocht. Een buurman in de straat vertelde het Brabants Dagblad dat het meisje zélf al eens aanbelde bij mensen in de straat dat hún auto in brand stond.

Dorpsdag

Voor Van Maaren is de aanhouding geen aanleiding om zaterdag de eerste Zuilichemse Dorpsdag te bezoeken. Daar zijn wethouder Gijs van Leeuwen en de dorpscoördinator Jos Meerssman al namens de gemeente aanwezig. Het in het kader van Burendag te houden evenement rond dorpshuis Den Ham is bedoeld om om mensen met elkaar in contact te brengen. Er is een veiling waar mensen hun talenten kunnen veilen, de opbrengst daarvan gaat naar modernisering van het dorpshuis.

Volledig scherm
De beveiligingscamera op de hoek van de Morgenstraat en De Boogerd. © Meesters Multi Media/Bart Meesters
  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.