ANP
Volledig scherm
© ANP

Misbruikschandaal Alem: slachtoffers willen dossier inzien

ZUTPHEN/ALEM - De slachtoffers van de grote ontuchtzaak in Alem willen de eindrapportage van de zaak inzien, aldus de advocate van de slachtoffers. De advocaat van de verdachte vindt dat niet nodig. Het OM gaat hier later een beslissing over nemen. Dat bleek donderdag tijdens de pro forma-zitting in Zuthpen. De verdachte was niet bij de zaak aanwezig.

 1. Logeerpartijtje Alem eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
  PREMIUM
  VIDEO

  Logeerpar­tij­tje Alem eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

  ALEM - Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”
 2. CDA: Voer werk aan Paterstraat Kerkdriel niet in het hoogseizoen uit

  CDA: Voer werk aan Pater­straat Kerkdriel niet in het hoogsei­zoen uit

  KERKDRIEL - Het is prima dat de reconstructie van de Paterstraat in Kerkdriel eindelijk op het punt van beginnen staat. Maar de periode waarin de werkzaamheden gepland staan, is ongelukkig gekozen. En dus wil het lokale CDA weten hoe het college van B en W denkt te voorkomen dat er een verkeersinfarct in het dorp ontstaat. Want in dezelfde periode staat ook de herinrichting van het Mgr. Zwijsenplein op het programma.