Volledig scherm
De rotonde in Heerewaarden, gemeente Maasdriel. © Twitter @wijkagt_Monique

Mogelijk ernstig ongeluk voorkomen op rotonde in Maasdriel: paal pas sinds dodelijk ongeval eind oktober weg

UpdateMAASDRIEL - Rijden na het nuttigen van alcohol is levensgevaarlijk. Een wijkagente in de gemeente Maasdriel benadrukt het nog maar eens nadat ze vrijdagnacht werd opgeroepen voor een ongeval met een dronken bestuurder. Het ongeluk vond plaats op de rotonde in Heerewaarden waar anderhalve maand geleden een automobilist (50) om het leven kwam.

De bestuurder was in de nacht van vrijdag op zaterdag recht door het midden gereden op de rotonde en schampte daarbij een hekwerk. ,,Gelukkig bleef het vandaag beperkt tot blikschade”, aldus de politiemedewerker over het incident in de kern Heerewaarden in de gemeente Maasdriel.

ANWB-paal

Het ongeluk had vele malen erger kunnen aflopen. Tot het dodelijke ongeluk van eind oktober stond midden op de rotonde waar de auto overheen schoof een grote ANWB-bewegwijzeringspaal met plaatsnaamborden. Die raakte toen zodanig beschadigd dat deze uit de grond is gehaald. Er stond nog geen vervangend exemplaar.

Uit een ademanalyse bleek dat de automobilist vrijdagnacht 670 ug/l in het lichaam had. Te veel: voor ervaren bestuurders geldt een maximum van 220 ug/l (microgram per liter).

Dodelijk ongeluk

Op zondagavond 21 oktober overleed een 50-jarige man uit de gemeente West Maas en Waal bij een eenzijdig ongeluk op dezelfde rotonde.