Volledig scherm
PREMIUM
Champignonteelt was in 2018 onderwerp van een tentoonstelling in het Driels Museum. © Roel van der Aa

Mogen compostbedrijven blijven doen wat ze al jaren doen? Maasdriel schakelt hulp in

KERKDRIEL - Gaat Maasdriel in het bestemmingsplan buitengebied vastleggen en toestaan wat compostproducenten als Hooymans en Peffer al jaren doen of niet? Op die vraag moet nog voor de vaststelling van het plan op 26 juni duidelijkheid komen. De Maasdrielse raad neemt daarvoor, in overleg met de compostbedrijven, een onafhankelijke consultant in de arm.

De producenten van champignoncompost werken op een manier die in het nieuwe bestemmingsplan eigenlijk zou worden wegbestemd. Volgens het oude plan was het bereiden van verse compost niet toegestaan, maar dat gebeurde al wel. Insprekers hadden al aangegeven dat ze voor die productiewijze met aangevoerde losse grondstoffen wel een milieuvergunning hadden gekregen van de provincie Gelderland.

  1. Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten
    PREMIUM

    Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt."