Een recordaantal kinderen trok woensdagavond aan het einde van de kindervakantieweek samen met harmonie Semper Crescendo door de wijk.
Volledig scherm
Een recordaantal kinderen trok woensdagavond aan het einde van de kindervakantieweek samen met harmonie Semper Crescendo door de wijk. © Roel van der Aa

Muzikaal slot voor kindervakantieweek Kerkdriel

KERKDRIEL Een muzikale optocht door de buurt met harmonie Semper Crescendo was woensdagavond een van de laatste activiteiten van de twaalfde Kindervakantieweek Doerak op de ijsbaan in Kerkdriel. 

Er deden 350 kinderen tussen 4 en 12 jaar mee, en dat was een record. Dat waren bijna honderd kinderen meer dan vorig jaar. 

Volgens de organisatie is de kindervakantieweek niet mogelijk zonder hulp van vrijwilligers. En daar heeft de kindervakantieweek, onder meer vanwege de veiligheid, er heel veel van nodig. Dit jaar staken 120 vrijwilligers de handen uit de mouwen. 

Volgend jaar wil de organisatie er nog een schep bovenop doen en het feest ter afsluiting van de schoolvakantie nog groter maken dan dit jaar. 

  1. Huisvesters van arbeidsmigranten in Maasdriel zijn laks met legaliseren onderkomens

    Huisves­ters van arbeidsmi­gran­ten in Maasdriel zijn laks met legalise­ren onderko­mens

    KERKDRIEL - Huisvesters van arbeidsmigranten staan niet bepaald te popelen om het onderdak bieden aan deze mensen te legaliseren. Dat leidt de gemeente Maasdriel af uit het geringe aantal vergunningaanvragen. Er zijn in de gemeente ongeveer 250 plekken waar seizoensarbeiders zijn ondergebracht, zo is de voorzichtige inschatting. Aan 10 plekken is vergunning verleend, er zijn 10 aanvragen in behandeling en 12 aanvragen ingetrokken.