Bijna klaar: het Waterplein in Zaltbommel. Een plek waar de jeugd kan sporten, maar die ook kan dienen als wateropvang tijdens hoosbuien.
Volledig scherm
Bijna klaar: het Waterplein in Zaltbommel. Een plek waar de jeugd kan sporten, maar die ook kan dienen als wateropvang tijdens hoosbuien. © Brigit Groeneveld/BD

Na Amsterdam en Rotterdam krijgt Zaltbommel nu ook een Waterplein: sporten in een betonnen bak
voor regenwater

ZALTBOMMEL - Eigenlijk is het een bassin waarin tijdens hoosbuien tijdelijk regenwater opgeslagen kan worden. Maar al die andere dagen doet het dienst als een leuke hang- en speelplek voor de jeugd. Deze week wordt het nieuwe Waterplein in Zaltbommel opgevrolijkt door graffiti van de kunstklas van het Cambium College. 

  1. Camera’s op elke toegangsweg naar Bommelerwaard ‘vanwege een lopend onderzoek’
    PREMIUM

    Camera’s op elke toegangs­weg naar Bommeler­waard ‘vanwege een lopend onderzoek’

    ZALTBOMMEL - In alle stilte is er rond de Bommelerwaard een cameraschild gelegd. Langs alle toegangswegen van het gebied zijn camera’s geplaatst waarmee kentekens worden geregistreerd van voertuigen die het gebied in- en uitrijden. Dit zogeheten ANPR-systeem koppelt de gefilmde kentekens aan gegevensbestanden van onder meer de politie. Die krijgt onmiddellijk een melding als er een verdachte auto passeert.