Volledig scherm
Het logo van Sjors Sportief, de vlag waaronder de basisschoolleerlingen uit de Bommelerwaard meedoen aan de Nationale Sportweek. © dg

Nationale Sportweek: ruim 400 kinderen komen in de Bommelerwaard in beweging

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL De Nationale Sportweek, bedoeld om meer mensen aan het sporten te krijgen, heeft volgende week in de Bommelerwaard een vol programma. 

Tijdens de Nationale Sportweek van NOC*NSF heeft Spel& een scala aan activiteiten op poten gezet voor kinderen van de basisscholen in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Van 23 tot en met 27 september zijn er alleen al zeven evenementen voor de scholieren verspreid door de Bommelerwaard. Er hebben zich inmiddels al meer dan 400 kinderen aangemeld via Sjors Sportief.

Op maandag 23 september is de aftrap met een voetbaltoernooi bij BZC’14 in Brakel. Leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 spelen vanaf 16.00 uur een toernooi in verschillende leeftijdscategorieën.

Buikschuiven en voetbal

Dinsdag is er bij GVV’63 in  Gameren vanaf 16.00 uur een groot waterspektakel met buikschuiven en waterspelletjes. Dit is bedoeld Bij DSC in Kerkdriel is er die dag van 16.00 tot 18.00 uur een voetbaltoernooi voor de groepen 3 en 4.

Op woensdag zal het voetbalveld van Roda Boys in Aalst weer volgebouwd worden met springkussens en stormbanen voor leerlingen van groep 1 tot en met 8. Kinderen gaan in twee groepen naar het luchtkussenfestijn. Van 14.00 tot 15.00 en van 15.15 tot 16.14 uur.

Bruchemse bos

Donderdag 26 september staat er voor kinderen van groep 3 tot en met 8 een spel op het programma in het Bruchemse Bos. En op vrijdag 27 september sluit Spel& de week vanaf 15.30 uur feestelijk af met een Colorrun bij de Tijningenplas in Zaltbommel. Hier kunnen basisschoolleerlingen, jongeren en hun ouders aan mee doen.

Er is bij alle activiteiten nog plek. Kinderen kunnen worden aangemeld via Sjorssportief.nl.