Volledig scherm
PREMIUM
De Waal ter hoogte van Haaften en Zaltbommel. Het bedrijf Nedcargo (midden boven) wordt twee keer zo groot. © Google Maps

Nedcargo langs Waal bij Haaften mag fors uitbreiden

DEN HAAG/HAAFTEN - Alle bezwaren van omwonenden en schippers tegen de uitbreiding van het containeropslagbedrijf Nedcargo (Van Uden) in Haaften zijn door de Raad van State afgewezen. 

Daarmee is voor het langs de Waal gelegen bedrijf de weg vrij om nog eens 40.000 vierkante meter bedrijfsbebouwing naast de al bestaande 4 hectare bij te bouwen. Een verdubbeling dus. Verder mag het logistieke bedrijf de laad- en loskade met 200 meter verlengen. 

  1. Tijningenplas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer
    PREMIUM

    Tijningen­plas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer

    ZALTBOMMEL ,,Tsja, wie heeft er nou eigenlijk niet aan meegewerkt.” Nanda Jooren van de gemeente Zaltbommel moet even diep nadenken om niemand te vergeten die heeft bijgedragen aan de renovatie van de Tijningenplas in Zaltbommel. Nou, zeg maar gerust facelift, want de Put van Zanen, zoals de plas ook wel heet, lijkt in weinig meer op wat het tot voor kort was: een dichtgegroeide, onoverzichtelijke plas aan de rand van Zaltbommel, met veel opschot.