Volledig scherm
Er waren meer dan 500 mensen naar de opnames van Zomer in Gelderland in Nieuwaal gekomen. © Roel van der Aa

Nieuwaal aan kop bij Zomer in Gelderland; muziekkiosk stapje dichterbij

NIEUWAAL De inwoners van Nieuwaal zijn een stap dichter bij de herbouw van de muziekkiosk in hun dorp. Dat hebben ze te danken aan de deelname aan Zomer in Gelderland, het vakantieprogramma van Omroep Gelderland. Het voltooien van opdrachten leverde het dorp 950 euro op.

Presentatrice Angelique Krüger en haar team waren in Nieuwaal neergestreken voor de vierde aflevering in de twintigdelige serie. Zomer in Gelderland wordt dit jaar voor het tiende jaar gemaakt. Een enquête leverde op dat 77 procent van de inwoners zich echt Gelderlander voelt. Voor de komst van het programma was een dorpsvlag gemaakt, met als basis het blauw-geel-zwart van Gelderland. In het wapen aardbeien, paarden, koeien, de twee kerken en de oude poldermolen. Er zijn 150 exemplaren van de vlag verkocht. 

In de wedstrijd om het mooiste dorp van Gelderland staat Nieuwaal voorlopig bovenaan. De te kloppen score was 470 punten, Nieuwaal kreeg er 491.

Tijdens de live-uitzending werden Ardy en Henja geïnterviewd. Zij zijn al jaren actief als Waaljutters en vinden de vreemdste dingen in de uiterwaarden.