De snelweg A2 met rechts de Bossche wijk Maaspoort en links Empel en De Groote Wielen. Ergens tussen knooppunt Empel (op de foto op de achtergrond) en de brug over de Maas komt een nieuwe afslag.
Volledig scherm
PREMIUM
De snelweg A2 met rechts de Bossche wijk Maaspoort en links Empel en De Groote Wielen. Ergens tussen knooppunt Empel (op de foto op de achtergrond) en de brug over de Maas komt een nieuwe afslag. © Marc Bolsius

Nieuwe afslag, nieuwe bruggen en meer rijbanen, volop plannen voor de A2

DEN BOSCH/WAARDENBURG - De verschillende scenario's voor een bredere snelweg A2 krijgen steeds meer vorm.  Alle voortekenen wijzen op  een ingrijpende reconstructie. 

 1. Hoe ga je met elkaar om? Wethouders in discussie met leerlingen Cambium tijdens Week van Respect

  Hoe ga je met elkaar om? Wethouders in discussie met leerlingen Cambium tijdens Week van Respect

  ZALTBOMMEL - De jonge generatie ‘moeilijker’ dan vorige? Helemaal niet. Maar ze hebben een hoop aan het hoofd. Hun imago heeft serieus last van social media, maar ze weten heus wat respect is. En ze kunnen meer dan ze denken. Een beetje hulp daarbij kan geen kwaad. In de Week van Respect - begin november - gaan Bommelerwaardse wethouders de klassen van het Cambium College in voor een gedachtewisseling over ‘hoe je met elkaar omgaat’.
 2. Mijlpaal voor Maasdriel: eerste stap voor ontsluitingsroute Kerkdriel
  PREMIUM
  UPDATE

  Mijlpaal voor Maasdriel: eerste stap voor ontslui­tings­rou­te Kerkdriel

  KERKDRIEL/VELDDRIEL - Om de zuidelijke ontsluitingsroute tussen de Provincialeweg bij Velddriel en De Zandmeren bij Kerkdriel te kunnen aanleggen, zal de gemeente het eens moeten worden met de eigenaren van 139 stukken grond. ,,We zullen er niet met iedereen uitkomen”, weet wethouder Jan-Hein de Vreede al. Toch denkt hij dat er binnen tien jaar een weg ligt die in Velddriel en de Paterstraat in Kerkdriel de druk van de ketel haalt.