Op de banaan over het water van De Zandmeren in Kerkdriel.
Volledig scherm
Op de banaan over het water van De Zandmeren in Kerkdriel. © Roel van der Aa

Nieuwe ontsluitingsweg voor De Zandmeren? Paterstraat kan verkeer makkelijk aan, vindt gemeente Maasdriel

De gemeente Maasdriel vindt het nog niet nodig een geheel nieuwe ontsluitingsweg voor recreatiegebied De Zandmeren aan te leggen. Dat is meer iets voor de toekomst, oftewel een 'vergezicht', zoals de gemeentewoordvoerder dat gisteren bij de Raad van State noemde.

Voorlopig kan het verkeer nog wel over de Paterstraat, meent Maasdriel, ook nu het nieuwe bestemmingsplan een aantal extra recreatievoorzieningen bij De Zandmeren mogelijk maakt. Naast negen camperplaatsen wordt ook de Landrover Experience mogelijk gemaakt. Dat levert volgens Paterstraatbewoner Janus Liebregts nog meer verkeer op. En het is al zo druk in de Paterstraat. En dan niet alleen met recreatieverkeer, maar ook vrachtwagens die van en naar het bedrijventerrein aan de Steigerboom rijden.

Quote

Maasdriel had geld gereser­veerd voor de Zandmeren­rou­te, maar dat is in iets anders gestoken

Janus Liebregts, bewoner Paterstraat

Liebregts spande een rechtszaak tegen de gemeente aan om een nieuwe ontsluiting van De Zandmeren en de bedrijven af te dwingen. Hij zei dat de gemeente zo snel mogelijk de Zandmerenroute weer van de plank moet halen. ,,Daar was ooit geld voor gereserveerd maar dat heeft de gemeente in iets anders gestoken'', aldus Liebregts.

‘Straat kan verkeer nog makkelijk aan’

Volgens de gemeentewoordvoerder denkt Maasdriel nog steeds na over een nieuwe ontsluiting van De Zandmeren. Maar hij maakte er geen geheim van dat die niet binnen een jaar wordt aangelegd. ,,Dit zal deel gaan uitmaken van een vergezicht, waarbij er nog meer activiteiten en bouwprojecten rond De Zandmeren komen. Nu kan de Paterstraat het verkeer van en naar De Zandmeren en bedrijven nog gemakkelijk aan.''

De Raad van State gaat uitzoeken of de gemeente al dan niet sneller met een nieuw ontsluitingsplan moet komen. Uitspraak volgt binnen enkele weken.

De Zandmeren trekt nu jaarlijks ongeveer 20.000 bezoekers. De gemeente en ondernemers investeren flink in het recreatiegebied en willen ruim drie keer zoveel mensen trekken.