Volledig scherm
Een van de twee nieuwe strandjes bij de Tijningenplas in Zaltbommel. © Brigit Groeneveld/BD

Nieuwe strandjes Tijningenplas Zaltbommel nu al succes

ZALTBOMMEL - De herinrichting van de Tijningenplas in Zaltbommel is nog niet klaar, maar de nieuw aangelegde strandjes zijn nu al een succes. De afgelopen dagen was het er al lekker druk. Ook het zwemeiland en het beach-sportveld zijn door de plaatselijke jeugd ingewijd.

De opknapbeurt heeft 450.000 euro gekost. Er is dan ook heel wat gebeurd. Het verwilderde groen is gesnoeid en er zijn twee strandjes met wit zand aangelegd. Op het ene strandje staan houten speeltoestellen voor kinderen en voor het andere strandje drijft een duikplatform in het water. In deze hoek is ook een omheind zandveld gemaakt voor een potje beachvolley. Op twee plaatsen is er nu een doorsteek naar sportpark De Watertoren. 

Honden niet in het water

Voor honden is er op het grote veld een groot losloopgebied ingericht, met wandelpaden, bankjes en speeltoestellen voor de honden. Om het terrein staat een hek met een dubbele poort, die ontsnappingen moet voorkomen. In de rest van het gebied moeten honden aan de riem. Het is niet toegestaan om ze mee te nemen naar de strandjes, en ook op andere plaatsen mogen ze niet meer in het water. 

Trimmers

Trimmers kunnen hun energie kwijt op het heuvelachtige pad in de hoek waar kunstwerk ‘de verbinding’ staat. Langs dat pad zijn enkele trimtoestellen geplaatst voor het doen van oefeningen. De paden zijn voorzien van een nieuwe deklaag en her en der staan lantaarnpalen. De steiger aan de kant van de Kloppersakker/Plaatsmajoor is vernieuwd. En dagcentrum Harmonika, dat met de achtertuin aan de Tijningenplas grenst,  gaat van start met de theetuin De Leuterij.

Opening

De werkzaamheden zijn nog niet helemaal klaar, de aannemer is nog bezig met de afronding. De officiële opening van het opgeknapte gebied is op 17 mei.