Volledig scherm
Het complex van NIVO-Sparta op sportpark De Watertoren in Zaltbommel. © Bertjan Kers/BD

NIVO-Sparta kampioen? Gelijkspel tegen VV Zwaluwe is genoeg

ZALTBOMMEL - Winst of gelijkspel tegen VV Zwaluwe is genoeg voor het eerste elftal van NIVO-Sparta om zaterdag 25 mei voor het eerst sinds 2005 kampioen te worden. En dat betekent bovendien promotie naar de eerste klasse. 

NIVO-Sparta begint om 14.30 aan de thuiswedstrijd in de wetenschap dat Papendrecht en Pelikaan op 2 punten achterstand staan in de competitie. Het doelsaldo van de Zaltbommelse ploeg is echter dusdanig dat het - bijna - niet meer mis kan gaan.  De ploeg van Theo de Boon weet echter dat de ploeg uit Lage Zwaluwe, de nummer 12 in de competitie, niet onderschat mag worden. VV Zwaluwe wist in de tweede seizoenshelft directe degradatie te voorkomen.

Groot feest

Voor de gelegenheid komt burgemeester Peter Rehwinkel naar sportpark De Watertoren.  Mocht het eerste elftal er in slagen, dan is het groot feest, veertien jaar na het laatste kampioenschap. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.