Voetbalclub GVV '63 is als eerste club in de Bommelerwaard begonnen met Walking Footbal. NIVO-Sparta volgt het goede voorbeeld.
Volledig scherm
Voetbalclub GVV '63 is als eerste club in de Bommelerwaard begonnen met Walking Footbal. NIVO-Sparta volgt het goede voorbeeld. © Roel van der Aa

NIVO-Sparta volgt het goede voorbeeld van GVV’63: vanaf 2 april Walking football in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Na een zeer succesvolle start bij GVV-’63 in Gameren begint ook voetbalvereniging NIVO-Sparta in Zaltbommel met walking football. Vanaf 2 april kunnen senioren terecht op sportpark De Watertoren. 

NIVO-Sparta is begonnen met de werving van spelers voor Walking football
Volledig scherm
NIVO-Sparta is begonnen met de werving van spelers voor Walking football © NIVO-Sparta

Bij Walking football mogen spelers niet rennen, zijn er geen keepers en mag de bal niet boven de heup worden gespeeld. Ook is fysiek contact verboden. 

Derde helft

De sport is bedoeld voor 60-plussers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij buurtsportcoach Nick Linnenbank .  De training duurt van 10.30 tot 11.30 uur.  Omdat het sociale aspect minstens zo belangrijk is als de training, beginnen de voetballers om 10.00 uur met koffie. Ook is na afloop een half uur ingeruimd voor de derde helft. 

In Gameren trainen wekelijks inmiddels meer dan vijftien senioren. Het doel van Linnenbank is om meer clubs te interesseren, zodat er mogelijk een competitie kan worden opgezet.