Volledig scherm
De achtergelaten hond © Dierenambulance Brabant Noord-Oost

Nog geen spoor van baasje vastgeketende hond

UPDATEBRUCHEM/KERKDRIEL - Nog altijd is niet bekend wie vorige week een hond heeft achtergelaten in recreatiegebied De Zandmeren in Kerkdriel.

 Het dier zat met een ketting vastgebonden aan een boom en werd woensdag gevonden door een voorbijganger. Naast de boom stond een voerbak. Het is niet bekend hoe lang de hond daar heeft gezeten. 

De dierenambulance heeft de hond, een Amerikaanse Staffordshire terriër,  opgehaald en inmiddels zit hij alweer enkele dagen in het dierenasiel in Bruchem. Ondanks meerdere oproepen en veel aandacht op sociale media, heeft de eigenaar zich niet gemeld. 

Desnoods anoniem

De hond zal herplaatst worden, maar dat gaat een stuk makkelijker als er iets meer bekend is over de achtergrond.  Maar ook een oproep van het asiel aan de eigenaar van de hond om desnoods anoniem contact te zoeken en iets over aard en verleden van het dier te vertellen, heeft tot op heden ook niets opgeleverd. 

De hond, een ongecastreerde reu, is wel gechipt, maar deze was niet geregistreerd. In het asiel heeft hij inmiddels de naam Max gekregen en zijn leeftijd wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe baas begonnen. Na twee weken, de tijd die vondelingen worden vastgehouden om hereniging met de baas mogelijk te maken, is Max beschikbaar.